vineri, 11 iunie 2021

Remedii naturiste pentru stress si anxietate

Anxietatea si stress-ul, frica și îngrijorarea sunt sentimente umane complet naturale. Dacă aceste sentimente apar și durează o perioadă îndelungată, acestea afectează atât sănătatea fizică, cât și cea mentală. Acest lucru duce la tulburări de anxietate clinică. Există multe tipuri de tratament disponibile pentru tratarea tulburărilor de anxietate. Acest articol prezintă mai multe remedii pe bază de plante pentru tratarea tulburărilor de anxietate.

Anxietatea este o stare emoțională aversivă, în care sentimentul de frică este disproporționat față de amenințare (Weinberger, 2001). Anxietatea este implicată într-o serie de tulburări psihiatrice, cum ar fi depresia, atacurile de panică, fobiile, tulburarea de anxietate generalizată, tulburarea obsesiv-compulsivă și tulburarea de stres post-traumatic (Gross și Hen, 2004). Tulburările de anxietate sunt cea mai frecventă clasă de tulburări neuropsihiatrice din SUA (Kessler și colab., 2005) și multe alte țări (Alonso și Lepine, 2007).

Prevalența pe tot parcursul vieții a atacurilor de panică (o formă de tulburare de anxietate) este de aproximativ 7-9% în majoritatea țărilor și 1% singură în India, cu prevalența tulburării de anxietate generalizată este foarte mare, adică 8,5% în populația generală (OMS, 2001 ). Tulburările de anxietate afectează 16,6% din populația din întreaga lume (Somers și colab., 2006) și s-au depus numeroase eforturi pentru a înțelege fiziopatologia bolii și tratamentele.

remedii naturale pe baza de plante contra stress si anxietate


Conform Manualului de diagnostic și statistic al tulburărilor mentale (DSM-IV-TR), anxietatea se caracterizează printr-un sentiment de îngrijorare persistentă care împiedică capacitatea unei persoane de a se relaxa [Manualul de diagnosticare și statistic al tulburărilor mentale Washington DC: American Psychiatric Association, 4 2000]. Tulburările de anxietate sunt descrise și clasificate în DSM și mai multe tulburări de anxietate au simptome clinice comune, cum ar fi anxietatea răspândită, simptomele de anxietate fiziologică și tulburările de comportament.

În ciuda unui număr mare de studii pe animale care evaluează efectele anxiolitice potențiale ale medicamentelor pe bază de plante, au fost efectuate foarte puține studii clinice controlate. Aceste studii au probleme metodologice, cum ar fi un număr mic de subiecți, lipsa de placebo și grupuri de control și includerea subiecților eterogeni și durata scurtă a tratamentului, ceea ce împiedică concluzia consecventă cu privire la aceste preparate pe bază de plante. Unele ierburi precum kava-kava, gingko au prezentat rezultate promițătoare cu o semnificație clinică substanțială în comparație cu benzodiazepinele, buspirona și antidepresivele.

Deși dovezile eficacității ierburilor și a preparatelor lor în tratarea tulburărilor neuropsihiatrice sunt în creștere, traducerea acestor rezultate pentru tratarea eficientă a pacienților este încetinită de cunoștințele limitate privind compoziția chimică a produselor, lipsa de standardizare a acestor preparate și lipsa de studii bine controlate.

Dovezile preliminare sugerează că medicamentele pe bază de plante pot avea un rol în tratamentul tulburărilor de anxietate și justifică cercetări suplimentare. Cu toate acestea, am dori să avertizăm în mod clar că majoritatea remediilor nu sunt aprobate pentru uz clinic, iar remediile pe bază de plante nu sunt doar alternative ale schemelor de tratament clinic. De asemenea, unele dintre remediile pe bază de plante pot interacționa cu alte medicamente care duc la interacțiuni medicamentoase, care pot provoca reacții adverse severe și, în unele cazuri, pot fi fatale. În consecință, se recomandă utilizarea medicamentelor pe bază de plante sub supravegherea strictă a medicilor ayurvedici calificați, cu urmăriri periodice.

sursa: intechopen.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu