sâmbătă, 7 mai 2022

Gradini cu pergole si arcade cu trandafiri cataratori

Când vine vorba de flori, trandafirii sunt o alegere populară. Au multe întrebuințări în grădină și sunt ușor de cultivat. Există multe varietăți diferite de trandafiri și pot fi cultivați ca flori cățărătoare sau plantați într-o arcadă sau pergolă pentru trandafiri. Trandafirii pot fi cultivați ca flori cățărătoare plantându-i pe un foișor sau pergolă. Plantele vor avea nevoie de un sprijin de la o altă structură și cel mai bine este să antrenați plantele pe un spalier înainte de a le planta în arc sau pergolă. Odată ce planta este stabilită, tăierea va ajuta la menținerea plantei îngrijite.

Trandafirii cățărători sunt populari pentru tulpinile lor puternice, florile frumoase și frunzișul interesant. Unele dintre aceste plante sunt seria „Buchet” care tind să crească într-un arbust sau viță de vie mare. Unii trandafiri cățărători includ: „Black Beauty”, „Captain Earle’s White”. și „Alb cățărător”. O altă alegere populară pentru o floare este tufa de trandafiri. Există multe soiuri din care puteți alege, precum „Munstead”, „Benedictine” și „Damask”.

pergola arcada trandafiri urcatori cataratori


O caracteristică a acestor tufe este că vor produce o mulțime de flori pe tot parcursul anului. Acești trandafiri sunt, de asemenea, populari pentru parfumul lor care poate fi folosit la fabricarea produselor cosmetice. „Trandafirii din Siberia” sunt o plantă endemică care crește doar în regiunea Siberia din Rusia. Această plantă este, de asemenea, o specie de flori care aparține familiei Gentianaceae, unde membrii nu sunt toxici sau otrăvitori. Numele său științific este Euphrasia borneensis și are o gamă largă de distribuție din Siberia și China.

Florile acestei plante sunt de obicei violet, dar pot fi și roz sau alb. Frunzele plantei sunt alungite și cresc în grupuri pe tulpinile sale. „Trandafirii siberieni”, ca și alte specii de Euphrasia, au o formă asemănătoare ciulinului, cu un vârf neregulat, care este adesea mai lung decât lat.

Cum facem sa ne relaxam in gradina

Grădina este un loc pentru relaxare și liniște. Este un loc pentru a scăpa de stresul lumii și a te pierde în natură. Grădina poate fi o evadare din viața noastră aglomerată, dar uneori trebuie să facem un pas mai departe.

Ne putem crea propria oază personală cu câteva completări simple, cum ar fi flori cățărătoare, pergolă de flori sau arc de trandafiri. Aceste adăugiri nu numai că aduc frumusețea naturii în grădinile noastre, ci ne oferă și un sentiment de calm și pace.

O grădină poate fi un loc de relaxare și de evadare din agitația vieții de zi cu zi. Cel mai important lucru pe care să-l ai în grădina ta este un spațiu în care să te așezi, să te relaxezi și să te bucuri de priveliște. Un leagan sau un balansoar de gradina va fi potrivit, dar dacă aveți mai mult spațiu, s-ar putea să vă gândiți să adăugați o arcadă sau o pergolă acoperită cu flori cățărătoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu